Alles Kump Jot
Door: Ira
Blijf op de hoogte en volg Ira
26 September 2007 | Finland, Helsinki
Hee hee (moi moi in het fins),
Even weer een kort berichtje vanuit Finland. Zoals juliie allemaal op mn weblog hebben gelezen (denk ik) onderneem ik hier in finland veel dingen. Zo ook afgelopen vrijdag... we hadden een dagje uit met de collegas van Laurea. Dit ter kennismaking aangezien er afgelopen maandag een nieuwe stagiair was gestart en zo kon ie informeel iedereen leren kennen.. uiteindelijk was ie ziek maar dat terzijde.
We zouden om 18u twee uur gaan curlen -weet je wel, met zo'n bezem over t ijs- en om 21u samen gaan eten (20p.) en daarna een bar onveilig maken haha. Het liep een beetje anders dan gepland.. De instructie van het curling was duidelijk, je had 1 gladde schoen en 1 stroeve, je moest een beest 'steppen'. We begonnen met oefenen door de 'bal' te duwen zonder los te laten, zo kon je je evenwicht leren bewaren. Je zit dan dus op je hurken... iedereen (ook ik) viel. blauwe heupen en knieen als gevolg. Toen alle 'ballen' aan de overkant waren (1 bal is 20kg) moesten we naar de overkant steppen en bezemen. Met die bezem maak je t ijs warm zodat de 'bal' sneller gaat.
Eenmaal aan de overkant mochten we weer oefenen, toen was ik aan de beurt, het ging voor de meter niet dus ik viel op mn bipske haha. Dus ik sta op en draai me om, ik doe mn armen omhoog en roep iets zoiets als: Zie je, ik kan er niks van!!
Dus ik wil terug lopen, begin ik te lopen met mn gladde schoen, vlieg ik onderuit en wil me nog opvangen dus land op mn arm..
Om een half uur over te slaan (ik typ met 1 hand), ik kon mn arm niet bewegen en in eerste instantie dachten we dat ie uit de kom was. Niemand 'had daar kaas van gegeten' dus werd er besloten naar het ziekenhuis te gaan. Maaaar, wij waren allemaal met de bus gekomen, 1 iemand was met de auto, rob had geen rijbewijs, dus het was of taxi of ambulance. Toch maar besloten ambulance te bellen, niet met de 'loeiloei', maar wellicht konden zij mn arm op de plaats nakijken...
Ook zij konden niet goed definieren wat t was, dus werd besloten naar ziekenhuis te gaan. Gelukkig heb ik kunnen voorkomen dat ze mn wintertrui gingen kapotknippen om de boel te bekijken... In het ziekenhuis 3 uur live ER mogen aanschouwen... ondertussen een rontgenfoto gemaakt... weer wachten... Rob Moonen was met me meegegaan :) We hebben dus gezellig alle anderen patienten kunnen 'beroddelen' in het nederlands hihi.
Na het wachten wachten wachten werd ik bij de dokter geroepen. Foto drbij... scheurtje van 0,5 cm in mn schoudergewricht, en alsof dat nog niet genoeg was, er was nog een 'verdachte' lijn te zien, maar er was geen speciast aanwezig dus daar moest ik een nieuwe afspraak voor maken (gisteren geweest).
Ik mocht mn arm niet bewegen en had pijnstillers (3soorten) en zo'n huidkleurige rubberen 'mitella' gekregen. Maandag meteen gebeld voor afspraak bij specialist. Gisteren dus al geweest. Ik braaf die foto meegenomen... ja hij zag t meteen... die andere streep hoorde ook bij de breuk/scheur. ik kon wel van geluk spreken dat alles nog gewoon op zn plaats zat, het zag er volgens de dokter (die amper engels sprak) zeer goed uit.
Maar behandelplan: 6 weken die mitella omhouden, dus arm niet belasten..
over 3 wk starten met fysio (heb waarschijnlijk 8 afspraken nodig)
over 4 wk nieuwe foto
Volgende week gaan we naar st.petersburg en moskou haha, wat een feest. Maar alles met 1 arm went zeer snel, aankleden gaat goed, douchen redelijk, maar alles duurt langer... Ik doe nu een uur over douchen en afdrogen (met 1 hand...)
Gelukkig ben ik goed verzekerd, maarja met mn papa bij de verzekeringen ;)
Maandagmorgen weer braaf naar stage (extra vroeg opgestaan ivm jas aandoen etc ;)) Heb met rob de stand van zaken doorgesproken en verwacht dat we vandaag bij elkaar gaan zitten over het 'vervolg'. Ik kan namelijk wel gewoon naar stage komen, alleen typen is een ramp... Heb van rob nu wel uitgeprinte documenten gekregen die ik dan zo als hardcopy kan analyseren... Gisteren dus naar ziekenhuis, en Gistermiddag terug naar stage met een humeur om op te schieten, aangezien ik dus te horen had gekregen dat ik mn arm 6 weken niet mag belasten... Moet je je voorstellen, jas aandoen, douchen, was ophangen, eten, met dienblad langs buffet, aankleden... allemaal met 1 hand... Het gaat allemaal best, vooral met hulp van die schatten van collegas en medestudenten, maar toch... Maar het kon altijd erger, het is mn linkerarm (ik ben rechtshandig), ik kan nog overal naartoe (het is immers niet mn been) ik begin al te wennen aan de pijn (wil niet te vaak pijnstillers nemen, word ik zeer zeer moe van..) en alles met 1 hand is vermoeiend, maar went gauw.
Niets om zorgen over te maken, komt allemaal goed hier :) maar dan zijn jullie op de hoogte,
Nu heb ik weer een nieuw excuus waarom ik geen berichtje plaats ;) :P Ik mag mn rechterarm natuurlijk niet overbelasten hihi, nee maar het duurt ook belachelijk lang..
Ik ga eens werken... Vele groetkes en liefs,
Ierke
Maar behandelplan: 6 weken die mitella omhouden, dus arm niet belasten..
over 3 wk starten met fysio (heb waarschijnlijk 8 afspraken nodig)
over 4 wk nieuwe foto
Gelukkig ben ik goed verzekerd, maarja met mn papa bij de verzekeringen ;)
Ik ga eens werken... Vele groetkes en liefs,
Ierke
26 September 2007 - 07:50
Marjolein:
Heey Ira!
Kun je geen charmante Fin vragen of hij je wilt helpen met alles ;)!!
Durft het bijna niet te vragen, maar verder wel alles goed;)? Leuke mensen en leuk op het werk? Hier in Centerparcs alles oke!
Tot snel maar weer en beterschap!!
Dikke kus marjolein -
26 September 2007 - 08:08
Rachel:
zat ik te wachten op een leuk verhaaltje... komt er dit. Arme ierke met maar 1 amp =p grapje he ;)
Trouwens st. Petersburg is echt heel mooi. Waar gaan jullie naartoe? ik kan je mijn foto's wel eens sturen als je wilt.
xxxjes en dikke (voorzichtige) knuffel ;) -
26 September 2007 - 08:09
Vonnie:
hey Ira,
Wat balen van je arm zeg, is er geen leuke fin die je kan helpen met je jas aan doen en je dienblad vasthouden hahaha.
spreken elkaar snel weer want heb je echt veel te vertellen
Dikke knuffel en kus,
Vonnie -
26 September 2007 - 09:16
Joeri:
Sjongejonge Ierke :P Nooit gedacht dat curling zo'n gevaarlijke sport was..! Beterschap in ieder geval en zoals je zelf al zegt; t kump allemoal jot ;)
Wanneer geef je een keer een feestje in finland, dan komen we allemaal langs!:P
x Joeri -
26 September 2007 - 09:55
Edith:
Heey Ira.Wat lees ik nu over jou. Dit is zeker niet leuk en je kunt dit echt niet gebruiken. Wie wel? Gelukkig heb je goede hulp bij je en naast je maar des al niet te min het is gewoon shit voor jou!!!!!Doe rustig aan met je arm en heel veel beterschap. We blijven je volgen. Groetjes de Dovermannetjes. -
26 September 2007 - 13:06
Maril:
nou nou, das me ook niet niks zeg.. levensgevaarlijk is dat curlen. nooit meer doen, OK? :P
maar gewoon positief blijven met je eenarmige gedoe.. maar dat is niet zo moeilijk voor jou :D dat weet ik.
ik vind het trouwens helemaal super wat je daar allemaal meemaakt! ik zou zo in het vliegtuig willen stappen om ff op bezoek te komen. dat gaat helaas niet zo makkelijk..
vanaf nu wil ik trouwens alleen nog maar leuke berichtjes. sjonge jonge je doet curling in finland en dan gebeurt je dit?
maar ik zal erover ophouden!
succes meisje en ik spreek jij heel snel weer!
kusjessss -
27 September 2007 - 09:58
Kaar:
Krijgen we een berichtje, krijgen we zó'n berichtje..;)
Vervelend van je schouder en je arm.. Dus zet hem op met je arm..;) Hopelijk verloopt het voor de rest allemaal een beetje voorspoedig..!
xxxx.. -
27 September 2007 - 13:31
Marjolyn:
Heeee Ira!
Wat een pech joh! Ik hoorde alles al via mams. Gelukkig dat alle mensen om je heen zo behulpzaam zijn.
Heb je het verder nog naar je zin?
Super dat je volgende naar St. Petersburg en Moskou gaat, lijkt me ook weer een superervaring, die wereldsteden!
Ik heb het gelukkig ook erg naar mijn zin met Biologie!
veel groetjes,
x Marjolyn -
27 September 2007 - 23:17
Luuk From Willemstad:
Ierke,
alles kump jot!!! Spreek je snel weer op skype of msn! groetjessssss -
30 September 2007 - 09:01
Nicole:
Heey Ira!
Sorry voor de late reactie. Wat balen van je arm. Ik heb nog nooit van Curlen gehoord. Zou ook niks voor mij zijn, ik ben vrij onhandig ;)
Wel vet dat je naar St Petersburg en Moskou gaat! Ik hoop dat je het naar je zin hebt verder!
Hier is alles goed en gewoon.
Tot snel en veel beterschap met je arm!
XXX Nicole -
02 Oktober 2007 - 10:18
Marjo :
Lieve Ira,
Nou moe....Krijg ik net van je moeder deze link door, dus dacht ik even ontspannen wat van je te lezen.
Mooi niet dus.
Nou zijn wij met onze jongens én Chantal natuurlijk wel het één en ander gewend voor wat betreft blessures en ongelukjes, maar toch schrok ik hiervan.
Het is toch anders dan wanneer je thuis zit en alles en iedereen bij de hand hebt.
Ik wens je heel veel beterschap.
Kijk voor wat hulp de mooie Finse mannekes ( of zijn er die niet?)maar lief aan, zodat jij je rechterarm niet overbelast.
Nu ga ik eerst verder kijken en lezen over je Finse avonturen.
Liefs van Marjo